This thesis project aims to desalinate real seawater using a MDC with three chambers. The middle chamber has been filled by real sea water which contains 51 g / l of NaCl. During the experiment, the efficiency of the device was compared using different feedings. The first feeding is in batch mode and, in a second phase, in continuous mode. During the batch mode, the middle chamber has been filled with three different seawater dilutions. Furthermore, during the continuous mode, the device has worked in MFC mode and then in MAC mode. The target at this point is to analyze the desalination through the Cl- and Na+ concentrations. In order to compare the three chambers (included the middle one), they have been set in MAC mode. Using this approach, the different feedings have been compared to understand which one results with a highest desalination rate.

Desalinizzazione dell' acqua di mare attraverso una MDC a tre camere. Questo progetto di tesi mira a desalinizzare acqua di mare reale utilizzando un MDC con tre camere. La camera centrale è stata riempita con vera acqua di mare che contiene 51 g / l di Nacl. Durante l'esperimento, l'efficienza del dispositivo è stata confrontata utilizzando diverse alimentazioni. La prima alimentazione avviene in modalità batch e, in una seconda fase, in modalità continua. Durante la modalità batch, la camera centrale è stata riempita con tre diverse diluizioni di acqua di mare. Inoltre, durante la modalità continua, il dispositivo ha funzionato in modalità MFC e poi in modalità MAC. L'obiettivo a questo punto è analizzare la desalinizzazione attraverso le concentrazioni Cl- e Na+. Per confrontare le tre camere (inclusa quella centrale), sono state impostate in modalità MAC. Utilizzando questo approccio, le diverse alimentazioni sono state confrontate per capire quale risulta con un tasso di desalinizzazione più alto.

Real seawater desalination with a MDC three-chambers

CANDITO, VINCENZO
2018/2019

Abstract

This thesis project aims to desalinate real seawater using a MDC with three chambers. The middle chamber has been filled by real sea water which contains 51 g / l of NaCl. During the experiment, the efficiency of the device was compared using different feedings. The first feeding is in batch mode and, in a second phase, in continuous mode. During the batch mode, the middle chamber has been filled with three different seawater dilutions. Furthermore, during the continuous mode, the device has worked in MFC mode and then in MAC mode. The target at this point is to analyze the desalination through the Cl- and Na+ concentrations. In order to compare the three chambers (included the middle one), they have been set in MAC mode. Using this approach, the different feedings have been compared to understand which one results with a highest desalination rate.
2018
Real seawater desalination with a MDC three-chambers
Desalinizzazione dell' acqua di mare attraverso una MDC a tre camere. Questo progetto di tesi mira a desalinizzare acqua di mare reale utilizzando un MDC con tre camere. La camera centrale è stata riempita con vera acqua di mare che contiene 51 g / l di Nacl. Durante l'esperimento, l'efficienza del dispositivo è stata confrontata utilizzando diverse alimentazioni. La prima alimentazione avviene in modalità batch e, in una seconda fase, in modalità continua. Durante la modalità batch, la camera centrale è stata riempita con tre diverse diluizioni di acqua di mare. Inoltre, durante la modalità continua, il dispositivo ha funzionato in modalità MFC e poi in modalità MAC. L'obiettivo a questo punto è analizzare la desalinizzazione attraverso le concentrazioni Cl- e Na+. Per confrontare le tre camere (inclusa quella centrale), sono state impostate in modalità MAC. Utilizzando questo approccio, le diverse alimentazioni sono state confrontate per capire quale risulta con un tasso di desalinizzazione più alto.
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/20.500.14239/11576