The aim of this paper is to identifying a model for a coffee roasting plant, based on the mathematical models found in the literature. The identification of this model was based on the experimental measurements carried out on a standard machine and on a test machine. The final goal of the project was to create a virtual sensor that could estimate the flow of fumes circulating in the roasting chamber.
Identificazione di un modello di un impianto di torrefazione per la creazione di un sensore virtuale. Questo elaborato è volto alla identificazione di un modello per un impianto di torrefazione del caffè, basandosi sui modelli matematici trovati in letteratura. L'identificazione di tale modello è stata effettuata basandosi sulle misure sperimentali effettuate su una macchina standard e su una macchina di test. Il fine ultimo del progetto è stato quelli di creare un sensore virtuale che riuscisse a stimare il flusso di fumi circolanti nella camera di tostatura.
Model identification of a coffee roasting plant for the creation of a virtual sensor
DRAGHI, RICCARDO
2016/2017
Abstract
The aim of this paper is to identifying a model for a coffee roasting plant, based on the mathematical models found in the literature. The identification of this model was based on the experimental measurements carried out on a standard machine and on a test machine. The final goal of the project was to create a virtual sensor that could estimate the flow of fumes circulating in the roasting chamber.È consentito all'utente scaricare e condividere i documenti disponibili a testo pieno in UNITESI UNIPV nel rispetto della licenza Creative Commons del tipo CC BY NC ND.
Per maggiori informazioni e per verifiche sull'eventuale disponibilità del file scrivere a: unitesi@unipv.it.
https://hdl.handle.net/20.500.14239/18053