MY THESIS TAKES INTO CONSIDERATION THE NEW ONLINE FOOD DELIVERY MARKET. STARTING FROM THE DISTINCTION OF THE ECONOMY IN THE THREE SECTORS I WILL EXPLAIN THE SECTOR OF RESTAURANTS AND HOW, FROM IT, A NEW MARKETPLACE IS BORNED: THE ONLINE FOOD DELIVERY MARKET. IN THE SECOND PART I WILL EXPLAI THE SHARING ECONOMY, THE PLATFORM ECONOMY AND THE GIG ECONOMY BECAUSE THEY ARE CONSIDERED THE NEW TYPES OF ECONOMIES THAT THIS NEW MARKETS IS DEVELOPING. FINALLY THE LAST PART CONCERNS THE CASE OF JUST EAT AND HOW IN A LITTLE TIME BECOME A COMPANY OF GREAT SUCCESS NOT ONLY IN EUROPE BUT ALSO IN ITALY.
L'ELABORATO PRENDE IN CONSIDERAZIONE IL NUOVO MERCATO DEL CIBO A DOMICILIO. PARTENDO DALLA DISTINZIONE DELL'ECONOMIA NEI TRE SETTORI PER POI PASSARE ALLA SPIEGAZIONE DEL SETTORE DELLA RISTORAZIONE E DI COME, DA QUEST'ULTIMO, SIA NATO UNA NUOVA TIPOLOGIA DI MERCATO: QUELLA DELLA RISTORAZIONE A DOMICILIO. DELLA RISTORAZIONE A DOMICILIO MI CONCENTRERO' NELLO SPIEGARE LA SHARING ECONOMY, LA PLATFORM ECONOMY E LA GIG ECONOMY IN QUANTO SONO CONSIDERATE LE NUOVE TIPOLOGIE DI ECONOMIE CHE QUESTI NUOVI MERCATI STANNO FACENDO SVILUPPARE. INFINE L'ULTIMA PARTE RIGUARDERA' IL CASO DI JUST EAT E COME IN POCO TEMPO SIA DIVENTATA UN AZIENDA DI GRANDE SUCCESSO NON SOLO IN EUROPA MA ANCHE IN ITALIA.
ONLINE FOOD DELIVERY AS NEW MARKETPLACE FOR RESTAURANTS. THE JUST EAT CASE
BONFANTE, VITTORIA
2016/2017
Abstract
MY THESIS TAKES INTO CONSIDERATION THE NEW ONLINE FOOD DELIVERY MARKET. STARTING FROM THE DISTINCTION OF THE ECONOMY IN THE THREE SECTORS I WILL EXPLAIN THE SECTOR OF RESTAURANTS AND HOW, FROM IT, A NEW MARKETPLACE IS BORNED: THE ONLINE FOOD DELIVERY MARKET. IN THE SECOND PART I WILL EXPLAI THE SHARING ECONOMY, THE PLATFORM ECONOMY AND THE GIG ECONOMY BECAUSE THEY ARE CONSIDERED THE NEW TYPES OF ECONOMIES THAT THIS NEW MARKETS IS DEVELOPING. FINALLY THE LAST PART CONCERNS THE CASE OF JUST EAT AND HOW IN A LITTLE TIME BECOME A COMPANY OF GREAT SUCCESS NOT ONLY IN EUROPE BUT ALSO IN ITALY.È consentito all'utente scaricare e condividere i documenti disponibili a testo pieno in UNITESI UNIPV nel rispetto della licenza Creative Commons del tipo CC BY NC ND.
Per maggiori informazioni e per verifiche sull'eventuale disponibilità del file scrivere a: unitesi@unipv.it.
https://hdl.handle.net/20.500.14239/6439